Welke Scooterverzekeringen Zijn Een Goede Optie Om Af Te Sluiten En Waar Moet Je Op Letten?

scooterverzekering

Ze zijn voordelig in aanschaf en geven de bestuurder een gevoel van vrijheid: scooters, bromfietsen en bromfietsen zijn de ideale zomerbegeleider. En het beste van alles: bromfietsen met een maximale cilinderinhoud van 50 kubieke centimeter (ccm) en een maximale snelheid van 45 kilometer per uur (km/h) hebben alleen een verzekeringsnummerplaatje nodig. Voor scooters zijn registratie, voertuigbelasting of algemene controle overbodig. We raden je aan om in ieder geval te beginnen met scooterverzekering vergelijken.

scooterverzekering

Welke verzekering heeft uw scooter nodig?

Gemotoriseerde snelheidsregelaars moeten ook verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid in geval van schade. De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u veroorzaakt aan andere mensen en hun eigendommen – bijvoorbeeld als u iemand verwond bij een ongeval of krassen op een auto maakt.

  • De voertuigsticker van de scooter dient als bewijs. De kleur van de plaat verandert elk jaar van kleur. Op 1 maart 2019 is het blauwe kenteken van de scooter vervangen door een groene. Het zal in 2020 zwart zijn en in 2021 weer blauw.

Scooters En Motorscooters Worden Veel Vaker Gestolen

Vergeleken met auto’s en motorscooters worden bromfietsen tot acht keer zo vaak gestolen als auto’s en motorfietsen. Dit is vastgesteld door de Nederlandse Verzekeringsmaatschappij voor het jaar 2017. Met een gedeeltelijke dekking beschermt u uw scooter precies tegen dergelijke gevallen. De aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen daarentegen betaalt niet uit als de scooter wordt gestolen. Een gedeeltelijke dekking geldt niet alleen in geval van diefstal, maar ook in geval van een spelongeluk, marterbeet of kabelkortsluiting.

Je Hebt Wel Een Eigen Risico Bij Deze Scooterverzekeringen

De gedeeltelijke dekking voorziet vaak in een eigen risico van 150 euro. Bedenk of dit het voor u de moeite waard is, vooral als uw bromfiets tot de overblijfselen uit het verleden behoort en net meer waard is dan het eigen risico hoog is. Een gedeeltelijke dekking is dan niet langer de moeite waard.

  • Sommige aanbieders zien af van het bezwaar van grove nalatigheid met de gedeeltelijke dekking – een echt verstandige zaak. De verzekering dekt dan ook, bijvoorbeeld, als de scooter ‘s nachts op de weg geparkeerd staat en gestolen wordt.